Bosna i Hercegovina     | 11.06.2019. 18:11 |

Višković- Češka spremna da pruži podršku u prevazilaženju migrantske krize u BiH

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 11.juna (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Istočnom Sarajevu, s ministrom vanjskih poslova Češke Republike Tomašom Petričekom o aktuelnim političkim, ekonomskim temama, s osvrtom na proces evropskih integracija u BiH.

Razmijenili su mišljenje u vezi s migrantskom krizom te je istaknuto da je Češka izrazila spremnost da pruži podršku u prevazilaženju ovog problema u BiH.

Na sastanku je ocijenjeno da je uspostavljanje ekonomske i privredne saradnje među prioritetima i dobar preduslov za međusobno razumijevanje i uvažavanje.

Višković je upoznao ministra vanjskih poslova Češke Republike s opredjeljenjem Vlade RS-a za evropske integracije u skladu s ustavno-pravnom pozicijom tog entiteta i ustavnim uređenjem BiH.

Iznio je stav po pitanju nedavno objavljenog Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji te istakao da u sadržaju dokumenta ima nepotpunih informacija i da su neke oblasti obrađene na nestručan način, saopćeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Iako se bilježi stalni porast broja dolazaka, migranti se sve kraće zadržavaju u BiH

Laketa i Hurtić razgovarali o migrantskoj situacija u BiH

Crveni križ dao ogroman doprinos u upravljanju migracijama u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu