Servisne informacije

I narednih dana slično vrijeme

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano i vruće. Poslijepodne, mjestimično se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.

Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren, u Posavini sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 30 do 36 stepeni.

Prema najavi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u četvrtak  sunčano i vruće. Poslijepodnevni lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim i istočnim područjima Bosne. Jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra i gradom, je moguće na sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 30 do 36 stupnjeva.

U petak sunčano. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 28 do 34 stupnja.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost moguće je u subotu. Jutarnje temperature od 16 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 30 do 37 stepeni.

 

(FENA) D.V.