FENA biznis     | 12.06.2019. 13:02 |

Jahorina svjetski ski centar zahvaljujući Dodiku i Viškoviću

FENA Saopćenje


Jahorina svjetski ski centar zahvaljujući Dodiku i Viškoviću
Olimpijski centar Jahorina, 12.6.2019.
Saopštenje za medije
 

Juče je u Istočnom Sarajevu održan sastanak Predsjedavajućeg predsjedništva BIH, gospodina Milorada Dodika, Predsjednika Vlade Republike Srpske, gospodina Radovana Viškovića i direktora Olimpijskog centra Jahorina, gospodina Dejana Ljevnaića. Dodik, Višković i Ljevnaić razgovarali su o Jahorini, investicijama koje su trenutno u toku, ali i o predstavljanju Jahorine u svijetu kao primjera dobre prakse Republike Srpske.  Jahorina je u posljednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj, nakon završenog prvog ciklusa investicija koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema vještačkog osnježavanja, na ovoj planini su trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti. Pomoću više od 30 miliona KM koji se ulažu u Jahorinu biće iskazan puni potencijal ove planine.
 
Uz podršku i pomoć Predsjedavajućeg predsjedništva, te Vlade RS u Olimpijskom centru vrijedno rade na izgradnji prve kabinske Gondole uz koju je u planu izgraditi i 3 km novih staza te njihovo osnježavanje. Projekat Gondole i izgradnje, uređenja i osnježavanja pripadajućih staza izuzetno je značajan za Jahorinu. Realizacijom ovog projekta pored komfora koji omogućava eliminisaće se guzve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni, rasteretiće se centralne staze na planini i ista će raditi u ekstremnim uslovima kada su veliki vjetrovi i magla. Gondola, za čiju je izradu je zadužena kompanija Leitner će raditi kada druge instalacije ne mogu što je bio jedan od osnovnih preduslova za izgradnju i vodilja kada se ova investicija planirala. U toku je i zamjena starog ski lifta na Poljicama novim liftom – „sidro“ kompanije Dopplmayer koji će povećati kapacitet instalacije za 4 puta. U planu je zamjena i modernizacija kompletnog sistema naplate usluga kojim će se poboljšati i ubrzati prolaz skijaša na kapijama kao i instalacija novih kapija i opreme na polazima liftova ali i prvi web shop za prodaju ski karata online. Od ljetnih sadržaja u pripremi je izgradnja najdužeg alpin kostera u ovom dijelu Evrope koji će ujedno biti najveća ljetna atrakcija na Jahorini. Planirana trasa je 2,2 km i kretaće se sa vrha do podnožja prolazeći kroz najatraktivnije predjele olimpijske planine. Na polaznoj stanici alpin kostera, kod vještačkog jezera, gradi se ugostiteljski objekat i ambijentalno se uređuje prostor oko jezera koji će gostima omogućiti uživanje na gotovo samom vrhu Jahorine sa propratnim sadržajima za djecu i odrasle. Jedan potpuno novi projekat koji će doprinijeti i sigurnosti na planini je osvjetljenje staza, vrtića i jezera ukupne dužine od 4 km. Izgradnja teretane na otvorenom u neposrednoj blizini sportskih terena Olimpijskog centra Jahorina je takođe jedna od novina koja posebno raduje sportiste i ljubitelje aktivnog odmora.
 
Tim povodom direktor Olimijskog centra Jahorina, Dejan Ljevanić je rekao:“Neizmjerno sam zahvalan na podršci u svakom pogledu, na zalaganju i pomoci prilikom realizacije svake od mnogobrojnih aktivnosti. Interesovanje koje gospodin Dodik i gospodin Višković pokazuju za Jahorinu nam je veliki vjetar u leđa, te ćemo učiniti sve da opravdamo ukazano povjerenje koje je u ovim trenucima od velikog značaja za mene kao direktora ali i za sve zaposlene u Olimpijskom centru Jahorina. Jahorina je zahvaljujući njima destinacija vrijedna pažnje, ali i ski centar koji sa sigurnošću može parirati najboljim svjetskim ski centrima“.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počinje ljetnja sezona na Jahorini

U julu Detox Jahorina program, posvećen zdravlju na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou

Aprilsko skijanje na Jahorini i pripreme za sjajnu ljetnju sezonu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom