Bosna i Hercegovina     | 12.06.2019. 15:03 |

Delegacija ARZ na Evropskom regionalnom sastanku WAPES-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Delegacija Agencije za rad i zapošljavanje BiH predvođena direktorom Muamerom Bandićem učestvovala je na Evropskom regionalnom sastanku Svjetske asocijacije javnih službi zapošljavanja (WAPES) koji je jučer i danas održan u Štokholmu.

Na sastanku je prezentiran plan aktivnosti WAPES-a za drugu polovinu 2019., te su usvojene smjernice za program rada u 2020. 

U sklopu konferencije održana su dva bitna događaja: okrugli sto o inovacijama u radu javnih službi zapošljavanja, te prezentacija dugoročne strategije WAPES-a s fokusom na internu samoprocjenu.

Imajući u vidu da je Agencija za rad i zapošljavanje BiH u prethodnom periodu obavljala ulogu revizora rada WAPES-a, to iskustvo je prezentirano na konferenciji.

Po riječima direktora Bandića, Agencija za rad i zapošljavanje BiH je uvijek spremna podijeliti iskustva iz svog rada, a isto tako spremni su usvojiti nova znanja i metode rada koji se primjenjuju u drugim javnim službama zapošljavanja. 

WAPES je globalna platforma koju čine javne službe zapošljavanja država članica, a koja služi za razmjenu informacija radi unapređenja tržišta rada. Trenutno je oko 90 država dio WAPES-a, saopćeno je iz ARZ. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana