Sport     | 13.06.2019. 19:55 |

BiH kadeti u prvom meču s uvjerljivih 3:0 porazili vršnjake iz Azerbejdžana

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 13. juni (FENA) - Kadetske nogometne selekcije (U17) Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana odigrale su prvu od dvije prijateljske utakmice u Trening centru NSBiH u Zenici, u kojoj je bh. tim slavio rezultatom 3:0 (1:0).

BiH je povela nakon kornera s lijeve strane u 30. minuti, kada je Muharem Trako glavom zatresao mrežu gostujućeg golmana Amina Bayramova za 1:0.

Već u 33. minuti, ponovo nakon kornera, ali sada sa desne strane, Dino Nuhanović je šutirao i pogodio desnu stativu gostujućeg gola.

Golman gostiju skrenuo je u 40. minuti u korner šut Irmana Sejmenovića pa je prvo poluvrijeme završilo vodstvom bh. tima rezultatom 1:0.

U nastavku je bh. tim ponovo bio bolji rival, a Ivan Grgić je imao veliku priliku u 72. minuti. Međutim, nakon što se u 16-ercu efektno oslobodio gostujuće odbrane, Grgić je nespretno zahvatio loptu u situciji kada je bio sam pred golmanom, koji je lako uhvatio loptu.

Ponovo nakon kornera, ali s desne strane, Dino Nuhanović je u 79. minuti, nakon što mu je neko u 16- ercu glavom i spustio loptu, ovog puta uspio savladati gostujućeg golmana te povisiti na 2:0.

Konačan rezultat ovog meča postavio je Grgić, koji je u 89. minuti ponovo izbio sam pred gostijućeg golmana te ga ovog puta prizemnim šutem matirao za 3:0.

Druga utakmica između ova dva rivala igrat će se u subotu, 15. juna, s početkom u 10.00 sati.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

'Zmajice' remijem 1:1 u Azerbejdžanu izborile baraž za SP za 2023. godine

Kadetske selekcije BiH i Azerbejdaža remizirale bez golova u drugom meču

Mulahusejnović pogodio za vodstvo mladih bh. nogometaša protiv Azerbejdžana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo