Najave     | 14.06.2019. 09:21 |

Vogošćanski dani 2019 - Od 'Zambaka' do 'Bosanskog lonca'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - U okviru Vogošćanskih dana 2019 u petak poslijepodne će biti održana manifestacija „Vogošćanski zambaci“.

Ispred Centralne pozornice na Trgu žrtava genocida u Srebrenici okupit će se 279 maturanata skupljenih u trinaest odjeljenja iz svih pet vogošćanskih osnovnih škola, a nakon kraćeg programa oni će proći kroz Vogošću. 

U subotu će u foajeu ispred Kino sale JU KSC Vogošća biti otvorena izložba fotografija koje svjedoče o bogatom historijatu Vogošće, a u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“ započet će turnir u šahu u organizaciji Šahovskog kluba „Vogošća“. Drugog dana „Vogošćanskih dana 2019“ bit će održana promocija borilačkih sportova u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“.

Treći dan „Vogošćanskih dana“ počinje sa tri paralelne manifestacije. Sa Trga žrtava genocida u Srebrenici krenut će  planinarski pohod na Motku. Istovremeno, u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“ počinje turnir u mini handbalu, a ribari organizuju na Stazi Lanđenica Kup Vogošće u lovu ribe udicom na plovak.

Nedjelja će biti zaokružena urnebesnom komedijom „Bosanski lonac“ koja će biti izvedena u Kino Sali JU KSC Vogošća, saopćeno je  iz Općine Vogošća.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Općina Vogošća - Potpisivanje ugovora u vezi s Društvenim centrom Blagovac u 13 sati

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Bez problema protekli izbori u Općini Vogošća, na biračkim mjestima nisu zabilježene nepravilnosti

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana