Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 11:49 |

Osumnjičeni za ubistvo Krunića sproveden u Okružni sud u Banjoj Luci

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA,14. juna (FENA) - Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, danas je, uz jake policijske mjere, sproveden je u Okružni sud u Banjoj Luci kako bi se izjasnio o mjeri pritvora, koji mu je ranije određen.

Portparolka Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je ranije Feni da se Đukanović po zakonu, mora izjasniti o mjeri pritvora, iako mu je on već određen.

- To je zakonska obaveza koja se mora provesti. Đukanoviću je ranije određen pritvor u trajanju od mjesec dana, ali s obzirom da je bio u bjekstvu i za njim je bila raspisana potjernica, nije se o tome izjasnio, a po zakonu treba to da uradi. Tužilac će sljedeće sedmice izdati naredbu za njegovo dovođenje u Tužilaštvo, kada će biti ispitan - dodala je ona.

Đukanović je jučer prebačen u banjalučki zatvor, nakon što se prethodno predao sarajevskoj policiji, a potom su ga preuzeli pripadnici MUPRS-a.

Benedi Đukanović je osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, te ranjavanje vozača Gorana Ilića.

U pucnjavi 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša ubijen je i jedan od napadača na Krunića, Željko Kovačević.

Trećem učesniku u napadu Emiliju Baldu ranije je određen pritvor, a tokom istrage uhapšen je i Rodoljub Gajić, radnik Krunićeve zaštitarske firme „Sektor Security“, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo svoga šefa.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo