Sport     | 14.06.2019. 15:01 |

Zvučna borilačka imena na kick -box turniru 'King of Kings'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Kick-box turnir "King of Kings World Grand Prix" (KOK WGP),  bit će održan 3. jula u Sarajevu.

Tako će Sarajevo  prvi put biti domaćin spektakularnog događaja na kojem će se u ringu boriti borci iz BiH, regije i Evrope, saopćeno je od organizatora manifestacije.

Za pojas prvaka Evrope KOK organizacije u superteškoj kategoriji, protiv Juriija Gorbenka iz Ukrajine, tu večer borit će se najbolji bh. K1 borac Dževad Poturak "Bh. Machine", koji je i zaslužan za dovođenje KOK WGP-a u BiH.

- Iza sebe imam uspješnu organizaciju devet borilačkih turnira i ne sumnjam da ćemo u organizaciji prvog KOK turnira u našoj zemlji uspjeti osigurati vrhunske uslove za borce, a publici prirediti pravi borilački spektakl kakav do sada nismo imali priliku vidjeti u BiH - izjavio je Poturak.

Na prvom "King of Kings" turniru u Sarajevu publiku očekuje šest borbi iz serije KOK heroja, a zatim i KOK World Grand Prix 2019. - turnir četvorice u kojem će se boriti Sanid Imamović iz BiH, Alija Selimanović iz Crne Gore, Aleksandar Dimovski iz Makedonije i Saša Jovanović iz Slovenije.

Sarajevski turnir četvorice je prvi od ukupno osam KOK Grand Prix turnira koji će se do konačnog finala održati na različitim lokacijama u svijetu, što na mapi borilačih dešavanja bh. prijestolnici daje još veći značaj.

Publika će imati priliku gledati i prestižni meč šampiona iz Tuzle Igora Emkića u okviru KOK WGP serije i bh. profesionalnog boksera Adnana Redžovića koji će se boriti za dvadesetu pobjedu u profesionalnom boksu.  

- Adnan i ja se već dugo godina borimo širom svijeta na različitim eventima i evo prilike da nastupimo u Sarajevu na istom eventu protiv svjetskih šampiona. Vjerujem kako će i ovo biti dodatni motiv za publiku da nas bodri u što većem broju - dodao je Poturak.

Ovaj sportski event pratit će 122 TV kuće. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Poturak: Borilački spektakl 'King of Kings' će emitovati 122 kanala uživo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu