Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 15:29 |

Upriličen ispraćaj za 226 maturanata osnovnih škola sarajevske općine Stari Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Baščaršijski trg bio je danas mjesto okupljanja mladosti - maturanata Općine Stari Grad Sarajevo.

Njih 226 okupilo se ispred Sebilja, jednako obučeni sa lentama preko ramena, kako bi proslavili kraj devetogodišnjeg školovanja i hrabro zakoračili u novo poglavlje života.

Sa Baščaršijskog trga maturanti su se u defileu zaputili kroz Sarače, Ferhadiju i Titovu ulicu, sve do Pozorišta mladih gdje je upriličen prigodan program u organizaciji Općine Stari Grad i nadležne Službe za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj.

U programu ispraćaja maturanata učestvovali su učenici osnovnih škola, a među njima Lejla Dževlan, dugogodišnja stipendistica Općine, koja je iskazala zahvalnost u povodu podrške njenom školovanju.

U prigodnom obraćanju Hadžibajrić je još jednom naglasio značaj obrazovanja mladih.

- Dragi naši maturanti, želim vam sretan završetak devetogodišnjeg školovanja i da uspješno nastavite dalje u srednjim školama, a kasnije i fakultetima. Vi ste naša budućnost i samo obrazovanje može ovu našu lijepu zemlju BiH, sa vama na kojima svijet ostaje, izvesti na pravi put. Želim vam sretan nastavak školovanja, da budete i ubuduće dobri đaci i dobri ljudi - kazao je Hadžibajrić.

Svi maturanti od Općine Stari Grad dobili su prigodne poklone i plakete, a nakon priredbe za njih je organizovana prigodna zakuska.

Ovu školsku godinu u Starom Gradu završlo je 226 maturanata iz osnovnih škola „Hamdija Kreševljaković“, „Vrhbosna“, „Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković“, „Edhem Mulabdić“, „Mula Mustafa Bašeskija“, „Saburina“ i Zavoda Mjedenica.

Među njima je 99 učenika koji su završili odličnim uspjehom, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana