Bosna i Hercegovina     | 15.06.2019. 10:49 |

U Bugojnu održane 'Igre bez granica'

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 15.  juna (FENA)  - Nevladina organizacija „Sunce“ sinoć je na stadionu Mladost“ u Bugojnu upriličila „Igre bez granica“, koje su izazvale veliku pažnju djece i mladih u tome gradu.  

Na simboličan način, puštanjem balona, manifestaciju je otvorio vrijedni polaznik male škole znakovnog jezika za djecu s oštećenjem sluha Nevzudin Cetin.

U takmičarskom dijelu programa sudjelovale su ekipe Prve osnovne škole „Jaklić“, Treće osnovne škole, Karate kluba „Master“, MNK „Vesela“, Taekwondo kluba i NVO „Sunce“, dok su u revijalnom djelu nastupile članice ritmičke sekcije „Princess“.

- Djeca su se ponovo okupila oko zajedničke ideje da, na jedinstven način, upute čestitku svom gradu za rođendan. Skakali su u vrećama, potezali konopac, pjevali, plesali „hula-hop“, bili učesnici u „igrama iznenađenja“, koje smo osmislili - kazala je voditeljica NVO „Sunce“ Elmedina Šabić.

Dodaje kako je događaj, i ovaj put, potvrdio prioritete u radu te nevladine organizacije, te da je realizaciju projekta podržala Općina Bugojno.

- Naš prioritet su djeca, kojima želimo vratiti igru, i pobuditi u njima onaj takmičarski duh. Želimo ih potaknuti na iskrene životne i društvene vrijednosti, druženje, podršku, korisnu zabavu i fizičku aktivnost - naglasila je.

Istakla je kako su, na ovaj način, najmlađi dobili najvažniju poruku - poruku pripadnosti svom gradu.

- Dječija radost i veselje ispunili su stadion „Mladost“ i još jednom nas sve podsjetili da od sretnog osmijeha na licu djeteta, nema ništa ljepše – zaključila je.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel