Servisne informacije     | 16.06.2019. 16:38 |

Mogući nailasci na mokar kolovoz, potreban pojačan oprez

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Zbog lokalnih padavina mogući su nailasci na mokar kolovoz, pa se vozači pozivamo na pojačan oprez. Dodatnu pažnju iz BIHAMK-a skreću na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Sanacioni radovi izvode se na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, zbog čega je na snazi obustava saobraćaja. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U toku su sanacioni radovi u tunelu Vranduk, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo