Bosna i Hercegovina     | 18.06.2019. 16:07 |

Potpisan Ugovor za izvođenje građevinskih radova za borce KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18.juna (FENA) - Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo ugovorilo je s izabranim dobavljačem „Senigor“ d.o.o. Sarajevo izvođenje građevinskih radova i pružanje građevinskih usluga za pripadnike boračke populacije Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

Ugovor su potpisali resorni ministar Ismir Jusko s predstavnikom ove firme Alemom Omerhodžićem, a vrijednost zaključenog Ugovora je 244.482 KM.

Riječ je o pomoći za 20 pripadnika boračke populacije koji su prethodno ispunili sve uslove po osnovu javnog poziva za dodjelu ove vrste pomoći u 2019. godini, kao i uslove propisane Zakonom o dopunskim pravima boraca - branitelja Bosne i Hercegovine.

Pravo na ovu vrstu pomoći ostvarit će osobe koje do sada nisu ostvarivali ovu vrstu prava, te je to bio i jedan od kriterija za ostvarivanje prava u ovoj godini, poručeno je nakon današnjeg potpisivanja, saopćeno je iz Press službe KS.

Prema Ugovoru, izvođenje građevinskih radova na objektima u vlasništvu osoba iz boračke populacije treba započeti najkasnije sedam dana od dana prijema naloga od strane ministarstva, dok je krajnji rok za izvršenje ugovorenih radova 31.decembar ove godine.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dodijelilo stipendije učenicima i studentima

KS - Boračkim zadrugama dodijeljeno 174.380 KM za održavanje postojeće zaposlenosti

Osmanović u Direkciji za robne rezerve KS: Novih 2.000 paketa za pripadnike boračke populacije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta