Ekonomija     | 18.06.2019. 15:23 |

Tuzla - Panonska jezera jedinstvena turistička atrakcija u BiH

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 18. juni ( FENA ) - Iako tek na početku, turistička sezona u Tuzli već sada ruši sve rekorede. Ove godine započela je i zvanično 16 sezona jedinih slanih jezera u svijetu koji su tiristički centar u središtu grada. Treba naglasiti da su panonska jezera, prema riječima gradonačelnika Tuzle, jedini turistički centar koji ima UN-ovo priznanje.

- U ovih 16 godina Panonska jezera je posjetilo 4 miliona ljudi. Ove godine je sezona odlično počela i već u prvih deset dana slana jezera je posjetilo 60 hiljada ljudi. Nadam se da će nas ove godine posjetiti pola miliona ljudi. Panonika je doprinijela razvoju Tuzle i promijenila način privređivanja u ovom gradu - rekao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Turistička sezona u Tuzli će svečano biti otvorena 22. juna uz muzičku grupu Valentino.

- Nadam se da ćemo uz sve Tuzlake uživati u jednom super štimungu do duboko u noć. Mi se zaista radujemo što imamo priliku biti u Tuzli i otvoriti ovu turističku sezonu. Zaista ovo nam je velika čast - istaknuo je Zijo Rizvanbegović.

Ove godine na Panonski jezerima posjetitelji će svaki dan moći uživati u brojnim kulturnim i umjetničkim sadržajima. Treba naglasiti da je Panonica i domaćin Međunarodnog festivala „Kaleidoskop“ koji u ovaj grad dovodi mlade umjetnike iz cijeloga svijeta. Treba naglasiti da oko 15 posto gostiju koji dolaze na Panonska jezera su izvan BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'