Servisne informacije     | 18.06.2019. 16:38 |

U toku čišćenje kolovoza na A-1 Podlugovi-Sarajevo, uskoro normalizacija prometa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever (na mostu M6) u toku je čišćenje kolovoza i uskoro se očekuje normalizacija saobraćaja. Apeluje se na vozače da na ovoj dionioci autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana zbog povremeno pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Zbog istražnih radova danas i sutra u vremenu od 07 do 17 sati, jednom trakom saobraća  se na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka u mjestu Stokanići.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Zbog nestabilne vremenske situacije i lokalnih padavina savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Ivanica

BIHAMK - Pojačan promet na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Gradina

Danas dvije obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana