Regija     | 18.06.2019. 18:51 |

Potvrđena optužnica protiv oca koji je na Pagu bacio djecu s balkona

FENA Cvita Kusić

ZADAR, 18. lipnja (FENA) - Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je u utorak optužnicu protiv 54-godišnjeg Josipa Rođaka, koji je 28. veljače ove godine svoje četvero malodobne djece bacio s drugog kata obiteljske kuće u Pagu.

 Na potvrđivanju optužnice optuženik nije osobno sudjelovao nego putem video linka, jer se već neko vrijeme nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Optužnica će sada biti upućena raspravnom vijeću koje će sazvati raspravu, najvjerojatnije na jesen, kazao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

 Rođak je optužen za četiri kaznena djela pokušaja teškoga ubojstva, za što mu prijeti i do 50 godina zatvora.

 Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u svibnju je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubojstva protiv 54-godišnjeg oca koji je 28. veljače četvero malodobne djece bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, s visine oko šest metara.

 Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da će mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne "jer je riječ o zaštiti interesa djece", prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo