Najave     | 19.06.2019. 10:29 |

Međunarodna znanstvena konferencija o BiH u procesu EU integracija

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. lipnja (FENA) - Treća međunarodna znanstvena  konferencija o "Pravnim i ekonomskim aspektima procesa integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju" održat će se 20. i 21. lipnja u Mostaru.

Konferenciju će u četvrtak u Centru za kulturu svečano otvoriti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji će nakon toga održati i plenarno izlaganje na temu "Bosna i Hercegovina u procesu EU integracija".

Ostala plenarna izlaganja te panel diskusija u okviru prvog dana Konferencije bit će posvećeni aktualnim temama kao što su "Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju - osnova i okvir za integracijski proces", zatim "Spoj IT i biznisa u razvoju informacijskih sistema" te "Konkurentnost bosanskohercegovačke privrede u kontekstu integracijskih procesa".

Drugi dan Konferencije održavat će se u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru (UNMO), gdje će u okviru nekoliko sesija biti predstavljeni brojni znanstveno-istraživački radovi posvećeni različitim aspektima integracije BiH u EU te iskustvima drugih zemalja čiji su autori ne samo iz BiH već i iz drugih zemalja.

Organizatori ove značajne znanstvene konferencije su Ekonomski i Pravni fakultet UNMO-a te Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici, priopćeno je iz Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'