Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 19.06.2019. 12:42 |

Zaustavljen pad prodaje novih automobila na europskom tržištu  

FENA Saopćenje

BRUXELLES, 19. lipnja (FENA) – Nakon osam uzastopnih mjeseci pada, prodaja novih automobila na europskom tržištu je u svibnju 2019. godine iznosila 1,4 milijuna automobila čime je zaustavljen pad prodaje i zabilježen skroman porast od 0,1 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Porast je uglavnom potaknut potražnjom u srednjoeuropskim zemljama, gdje su se registracije prošlog mjeseca povećale za 6,2 posto, podaci su Udruženja europskih proizvođača automobila (ACEA).

Nasuprot tome, pet najvećih zapadnoeuropskih tržišta rezultiralo je raznolikim rezultatima prodaje u svibnju, kada je pad potražnje zabilježen u Španjolskoj  od 7,3 posto, Velikoj Britaniji 4,6 posto i Italiji  1,2 posto, dok je rast zabilježen u Njemačkoj od 9,1 posto i u Francuskoj  1,2 posto.  

Od siječnja do svibnja 2019. godine, registrirano je 6,7 milijuna novih automobila diljem Europske unije što je manje za 2,1 posto u odnosu na prošlu godinu. 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Rast prodaje novih automobila na europskom tržištu u listopadu

Pad potražnje za novim automobilima na europskom tržištu

Potpisan sporazum o suradnji europskih i kineskih proizvođača automobila

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta