Kultura     | 19.06.2019. 15:03 |

Pavarotti: Izložba o ratu na Soškom frontu i film o skicama Leonarda da Vincija

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 19. lipnja (FENA) - Izložba goriškog istraživača Vilija Prinčića pod nazivom "Nijema priča o ratnim strahotama 1915.-1918. - bosanski spomenici na Soškom frontu", i dokumentarni film "Skice Leonarda da Vincija" bit će predstavljeni u petak, 21. lipnja, u galeriji Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, u 19 sati.

 "Izložba Prinčiča je prava predstava okrutnih i neljudskih tragedija koje su bosanski i drugi vojnici doživjeli prije stotinu godina na Soškom frontu. Zajednički cilj je da se prezentacijom bosanskih spomenika na Soškom frontu podsjeti na tragediju prvog svjetskog rata, dok bi u isto vrijeme izložba trebala biti poklon palim borcima bosanskih jedinica", priopćio je MC Pavarotti.

 Serija skica Leonarda da Vincija dio je projekta "Leonardo bez granica", koji je planiran od strane Doma kulture Gorizia, u suradnji s muzejom Leonardo da Vinci u Firenci, a u povodu 500. godišnjice smrti velikog talijanskog genija.

 Partneri i sponzori projekta i izložbe u Mostaru su Udruženje žena Univerzum iz Mostara, talijanska regija Friuli Venezia Giulia, Dom kulture u Gorici, Prospot (SLO), Soška fronta iz Nove Gorice (SLO) i MC Pavarotti.

 Na svečanosti otvaranja obratit će se talijansko/bosanska spisateljica Enisa Bukvić, direktor Doma kulture u Gorici Igor Komel, goriški istraživač Vili Prinčič, prof. Pija Lesnik, pisac iz Gorice Andrea Bellavite i direktor MC Pavarotti Elvedin Nezirović.

 Izložba će biti otvorena do 5. srpnja 2019. godine, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana