Bosna i Hercegovina     | 19.06.2019. 16:27 |

GP BiH: O stanju i mjerama na suzbijanju ilegalnih migracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. lipnja (FENA) - Upravitelji Granične policije BiH na čelu s ravnateljem Zoranom Galićem održali su u srijedu radni sastanak s članovima Operativnog stožera GP BiH, načelnikom Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška i upraviteljima unutarnjih postrojbi ovog Ureda.

Na sastanku, koji je održan u Glavnom uredu u Sarajevu, posebno je raspravljano o aktualnoj situaciji s ilegalnim migracijama u zoni dogovornosti TU Sjeverozapad, a koji djeluje i obuhvaća područje općina: Cazin, Velika Kladuša, Bužim, Bosanska Krupa, Novi Grad, Kozarska Dubica, Gradiška i Srbac.

Istaknuto je i kako je na ovom području, tijekom 2019. godine, zabilježen veći promet osoba i vozila na graničnim prijelazima, veći broj otkrivenih kaznenih djela, posebno kada je riječ o krijumčarenju ljudi te da je zabilježeno i češće narušavanje javnog reda i mira od ilegalnih migranata u blizini graničnih prijelaza.  

Kao osnovni problem za učinkovitiju borbu protiv ilegalnih migracija, istaknut je nedovoljan broj policijskih službenika, loša infrastruktura na graničnim prijelazima i nedostatak suvremene specijalističke opreme.

Na sastanku se govorilo i o suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Unsko-sanske županije. Utvrđeno je da suradnja s MUP-om USŽ-a treba biti unaprijeđena s obzirom na trenutačnu situaciju s ilegalnim migrantima na ovom području. Također, istaknuta je i dobra suradnja s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske, osobito kroz razmjenu obavještajnih podataka i povećan broj mješovitih ophodnji u graničnom pojasu između dviju zemalja.

Na sastanku je naglašeno da se od svih pripadnika GPBiH očekuje maksimalan angažman u zaštiti državne granice, profesionalnost u radu, poštivanje zakonskih propisa te pravovaljana razmjena informacija na svim razinama, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

 

 

 

 

                                                                                                               

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo