Bosna i Hercegovina     | 20.06.2019. 13:39 |

Ostale odluke i zaključci Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. lipnja (FENA) - Vlada FBiH donijela je Odluku o sazivanju Skupštine dioničara privrednog društva Energoinvest - Comet d.d. Sarajevo za 5. 8. 2019. godine.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će o sazivanju Skupštine obavijestiti Komisiju za vrijednosne papire u FBiH i pribaviti listu dioničara kod Registra vrijednosnih papira u FBiH.

Na današnjoj sjednici usvojen je financijski i izvještaj o radu Fonda za studentske zajmove FBiH za 2018. godinu.

Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja Vlada je dala suglasnost za adaptaciju poslovnog prostora u Bihaću, pri čemu Institut ne može od Vlade FBiH potraživati uložena sredstva.

Dane su i suglasnosti na odluke Upravnog odbora Federalna novinska agencija o osnivanju podružnica te javne ustanove u Tuzli i Brčkom.

Usvojen je izvještaj o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije obveznica prodanim na aukciji održanoj 28. 5. 2019. godine, o čemu će biti obaviješten i Parlament FBiH. Ukupan iznos prikupljenih sredstava putem emisije obveznica je 29.964.809,50 maraka, a za naplatu dospijevaju 29. 5. 2026. godine.

Usvojen je i izvještaj o izvršenju zaključaka Vlade FBiH za razdbolje siječanj - svibanj 2019. godine.

Vlada Federacije BiH danas je dala ovlaštenja punomoćnicima da je zastupaju na skupštinama više privrednih društava. Za BH Telecom d.d. Sarajevo opunomoćena je Irma Memić, za Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar Renato Škrobo i za Hrvatsku poštu d.o.o. Mostar Ernest Đonko, za BH Gas d.o.o. Sarajevo Darko Pranjić, za RMU Banovići d.d. Banovići Amir Haličević, za Energoinvest d.d. Sarajevo Marinko Bošnjak, za Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo Halko Balavac, za UNIS Ginex d.d. Goražde Fahrudin Smailagić i za Sarajevo-osiguranje d.d. Sarajevo Nusreta Čerkez, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'