Stranačke aktivnosti     | 20.06.2019. 14:00 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Opozicioni odbornici u Gradu Banjaluci najoštrije su osudili represiju i kršenje osnovnih ljudskih prava koje policija svako veče provodi u strogom centru Banjaluke nad građanima koji traže otkrivanje istine o ubistvu studenta Davida Dragičevića.

Aleksandar Petković, odbornik SDS u Banjaluci, kaže da je postalo očigledno da je represija glavno sredstvo kojim se sadašnja vlast služi i da više ne prezaju ni od kršenja Ustava Republike Srpske.

„Nije poblem što će ova vlast represijom srušiti samu sebe, ali jeste problem što će na taj način srušiti temelje Republike Srpske. Ovde nije u pitanju samo slučaj Davida Dragičevića, nego i mnogih drugih ubistava koja su ostala nerazriješena“, podsjetio je Petković.

On je istakao da se sa pravom možemo reći da se u Banjaluci sprovodi represija jer niko od građana koji traže odgovor na pitanje ko je ubio Davida Dragičevića nije napravio nikakav incident.

„Više se za vrijeme samo jednog vikenda u jednom noćnom klubu u Banjaluci napravi incidenata nego što je to učinjeno u kompletnom djelovanju grupe Pravda za Davida u proteklih godinu ipo dana“, naglasio je Petković.

On je upuitao šta radi Tužilaštvo Republike Srpske i zašto ćute.

„Oni žele da se sve zaboravi i prepusti zubu vremena kao što se to dešavalo i u slučajevima drugih nerazjašnjenih ubistava u Republici Srpskoj“, istakao je Petković.

Pozivao je institucije da poštuju Ustav Republike Srpske u kojem je jasno navedeno da građani imaju pravo na mirno okupljanje i javni protest.

Nezavisni odbornik u gradskoj skupštini Banjaluke Mirna Savić-Banjac je upitala zašto gradske vlasti zatvaraju oči kada se kreše osnovna ljudska prava njenih građana.

„Guraju glavu u pijesak i ne žele da vide šta se dešava deset metara od prozora najviših funkcionera Gradske uprave. Pozivamo ih da se oglase jer se na najgrublji način krše ljudska prava. Sada na djelu imamo kršenje Ustava Republike Srpske i člana 156. Kaznenog zakona o neovlaštenom snimanju koji su prekršili pripadnici MUP- Republike Srpske“, kazala je Savić-Banjac.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo