Bosna i Hercegovina     | 20.06.2019. 15:27 |

Mehmedović primio člana Vijeća Shura Kraljevine Bahrein Albaharna

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović primio je danas člana Vijeća Shura Kraljevine Bahrein Sameera Albaharna.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciju u BiH i njenom putu ka euroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Naglašavajući da je BiH mala i složena država, poslanik Mehmedović je istaknuo da se cjelokupna kriza u regionu i svijetu, te borba velikih sila za političku prevlast na globalnom nivou reflektira i na BiH.

Sagovornici su se složili da su odnosi dvije zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja, ali da ih je potrebno dodatno unaprijediti, posebno u segmentu ekonomske i parlamentarne saradnje. S tim u vezi, istaknuto je zadovoljstvo poboljšanjem ekonomske saradnje u oblasti invensticija i turizma, posebno nakon što je BiH ukinula vize za građane Kraljevine Bahrein.

Član Vijeća Sameer Albaharn naglasio da je BiH, kao i kraljevina Bahrein, multietnička i mulitireligijska država, te da kao takva treba bit primjer za suživot i toleranciju i drugima.

Također, na sastanku je izražena želja da se, u zajedničkoj organizaciji, uskoro u Sarajevu organizira međunarodna konferencija o međureligijskom i multietničkom dijalogu i suživotu, na koju bi se pozvali studenti i mladi iz cijelog svijeta.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu