FENA biznis     | 21.06.2019. 14:17 |

Od danas u prodaji karte za vodeći svjetski kick-box turnir KOK WGP

FENA Saopćenje

Borilački spektakl 3.jula u sarajevskom hotelu Hills

Od danas u prodaji karte za vodeći svjetski kick-box turnir KOK WGP

Danas počinje prodaja karata za borilački spektakl King of Kings World Grand Prix (KOK WGP), koji će 3.jula u hotelu Hills u Sarajevu biti prvi put održan u našoj zemlji. U prodaji će se naći 1.000 karata, a po cijeni od 50 KM, mogu se kupiti prekoputa Gradske tržnice u Sarajevu svakim danom od 17 do 20 sati.

Zaslužan za dovođenje vodećeg svjetskog kick-box turnira u BiH je naš najbolji K1 borac Dževad Poturak – BH MACHINE, koji će tu večer boriti za pojas prvaka Evrope KOK organizacije u superteškoj kategoriji.

„ Izuzetna čast je najbolje borce iz naše zemlje, regije i Evrope dovesti na jedno mjesto, te tako ljubiteljima kick-box i MMA borbi priuštiti zaista nezaboravnu noć. Borcima ćemo pružiti vrhunske uslove kako bi BiH pamtili samo po najboljem, a o veličini turnira govori i činjenica da će dešavanja iz nove sale hotela Hills, gdje će borbe biti održane,  pratiti više od 120 TV kuća na čak 44 strana jezika“ izjavio je Dževad Poturak predsjednik i zastupnik KOK-a za BiH, koji u svojoj karijeri već ima WKA (World Kickboxing & Karate Association) i WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) titule.

King of Kings – KOK je vodeći svjetski kick-boxing brend, trenutno jedna od najvećih svjetskih kick-box organizacija koja na godišnjem nivou održi 24 ovakva eventa. Na prvom KOK turniru u Sarajevu publiku očekuje šest borbi iz serije KOK heroja, a zatim i KOK World Grand Prix 2019. - turnir četvorice u kojem će se boriti Sanid Imamović iz BiH, Alija Selimanović iz Crne Gore, Aleksandar Dimovski iz Makedonije i Saša Jovanović iz Slovenije.

Večer će dodatno uveličati i borbe Igora Emkića, tuzlanskog šampiona, a u okviru KOK WGP serije rukavice će navući i naš najbolji profesionalni bokser Adnan Redžović, koji će se boriti za dvadesetu pobjedu u profesionalnom boksu.

Dževad Poturak se borio širom svijeta, a Yokohama, Seoul, Hong Kong, Amsterdam i Las Vegas samo su neki od gradova u kojima je odmjerio snage sa svojim protivnicima. Tokom duge karijere u ringu je nadjačao velikane poput Daniela Ghite, Tomasa Moznya, Melvina Manhoefa,  Jorgena Krutha, Romana Kleibla, Raula Catinasa, Rica Verhoevena, Chalida "Die Fausta" Arraba i drugih.

Zmaja od Bosne 74/3, 71000 Sarajevo, BiH  
t + 387 33267110   f +387 33267121 nea.manjura@mccann.ba 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Druga Woman.Comm konferencija 24. i 25. oktobra u Sarajevu - Kako riječi oblikuju našu stvarnost?

Još dva dana za prijave na nagradni konkurs 'Budi neko, proizvodi eko'

Njemački sud odbacio suđenje osumnjičenom za silovanje Madeleine McCann

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo