Bosna i Hercegovina     | 23.06.2019. 18:03 |

Počinje međunarodna ljetna škola 'Prevencija rizika u urbanim sredinama'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu u partnerstvu s Filozofskim fakultetom Univerziteta "Sv. Kiril i Metodij" iz Skoplja organizirat će Međunarodnu ljetnu školu "Prevencija rizika u urbanim sredinama".

Škola će početi u ponedjeljak, 24. juna, a u ovom akademskom programu učestvovat će 85 studenata i profesionalaca čiji je djelokrug širi kontekst sigurnosti iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Italije, Kosova, najavljeno je iz Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Predavači na ovom programu, pored akademskog osoblja ova dva univerziteta te Univerziteta "Sapienza" iz Rima, su i brojni eksperti iz regiona, predsjednici komora za privatnu zaštitu iz BiH, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, kao i djelatnici Federalne uprave civilne zaštite i Direkcije za zaštitu i spašavanje Republike Sjeverne Makedonije, te niz stručnjaka iz prakse.

Kako je najavljeno, bit će govora o partnerstvu akademske zajednice s javnim i privatnim sektorom, kao i o nužnosti i razvoju međudržavne saradnje na području zapadnog Balkana kada je u pitanju prevencija rizika u urbanim sredinama, te efikasnom odgovoru i saradnji u kriznim situacijama.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Schmidt: Dozvoliti mladima da više učestvuju u donošenju političkih odluka (VIDEO)

Schmidt: Dozvoliti mladima da više učestvuju u donošenju političkih odluka

Sutra u Sarajevu počinje godišnja ljetna škola prometne zajednice

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'