Bosna i Hercegovina     | 21.06.2019. 19:00 |

Ljetni obrazovni program za mlade od 24. 6. do 13. 7. u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. lipnja (FENA) - Ljetni Omladinski Program Mostar 2019. koji mladima pruža priliku za razvijanje samopouzdanja i vještina koje će im pomoći u njihovom akademskom, profesionalnom i privatnom razvoju održavat će se od 24. 6. do 13. 7. u prostorijama Koledža Ujedinjenog Svijeta u Mostaru.

Mostar Summer Youth Programme (MSYP) je ljetni obrazovni program za mlade u dobi od 14 do 19 godina iz Mostara i obližnjih područja koji je besplatan  za sve sudionike, a vodi ga grupa međunarodnih i lokalnih volontera.

"Svake godine pružamo našim polaznicima priliku da slušaju nastavu iz raznih disciplina, koja se odvija po suvremenim principima obrazovanja, potiče učeničku kreativnost i kritičko mišljenje, nudeći im visoko interaktivne sadržaje prilagođene njihovom uzrastu", priopćili su organizatori.

Ove godine polaznici programa mogu odabrati četiri od ponuđenih 12 predmeta: arhitektura i urbanizam, biznis i ekonomija, društveni teatar, kreiranje dokumentarnih filmova, feminizam u književnosti, ljudska prava, pravna teorija, filozofija i praksa, matematika i logika, kreiranje 'podcasta', politika i psihologija.

Nastavnici MSYP-a su profesionalci i/ili edukatori koji dolaze iz cijelog svijeta, a ove godine predstavljaju BiH, SAD, Veliku Britaniju, Sloveniju, Njemačku i Mađarsku.

Na završnoj ceremoniji redovitim polaznicima će se uručiti certifikati iz predmeta koje su pohađali, kao priznanje njihovih postignuća.​

MSYP svojim polaznicima pruža priliku da unaprijede svoju kreativnost, kritičko razmišljanje i govorni engleski jezik kroz raznolike predmete i aktivnosti koje mogu utjecati na njihove obrazovne i profesionalne aspiracije.

Usto, MSYP je i zabavno iskustvo i prilika za druženje i stvaranje novih poznanstava. Pored nastave, spomenuti program će ponuditi vannastavne aktivnosti svakog radnog dana, kao i dnevne izlete.

Izvannastavne aktivnosti uključuju prezentacije, interaktivne radionice, te umjetničke, sportske i kulturne aktivnosti.

Pored obrazovanja, Program promovira volontiranje, aktivni društveni angažman, poduzetništvo i izgradnju povezanosti među sudionicima, s ciljem unapređivanja prilika za mlade u Mostaru.

Ceremonija otvaranja MSYP-a počinje u ponedjeljak, 24. lipnja, u 10 sati u Koledžu Ujedinjenog Svijeta.

MSYP je neprofitna organizacija s velikodušnom podrškom svojih partnera, uključujući Koledž Ujedinjenog Svijeta u Mostaru, Fondaciju Konrad-Adenauer-Stiftung, Intera Tehnološki Park i firmu Northcape Software. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'