Kultura     | 22.06.2019. 12:05 |

Mjuzikl 'Kralj lavova' izveden na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku

FENA Saopćenje

ŠIBENIK, 22. lipnja (FENA) – Polaznici Škole mjuzikla i glume iz Tomislavgrada izveli su u petak mjuzikl "Kralj lavova" na 59. međunarodnom festivalu djeteta, koji se od 15. do 29. lipnja održava u Šibeniku.

Veliki je to uspjeh mjuzikla "Kralj lavova" koji je prvi put premijerno izveden u rujnu prošle godine, a na kojem su radili polaznici Škole mjuzikla i glume koja djeluju u sklopu Kulturno informativnog centra (KIC) Tomislavgrad.

Mjuzikl se zasniva na interpretaciji poznatog Disneyevog crtanog filma koji govori o odrastanju lava Simbe.

U glumačkom dijelu "Kralja lavova", koji je do sada prikazan pet puta u Tomislavgradu i jednom u Bugojnu, sudjeluje 37 mladih osoba, pod mentorstvom i redateljskom palicom djelatnice tomislavgradske glazbene škole Zrinke Lukač.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica KIC-a u Tomislavgradu Danijela Papić, publika šibenskog festivala je s oduševljenjem i uz veliki pljesak pratila izvedbu, a hrvatska redateljica Nina Klefin i glazbenik Matija Dedić uputili su nakon izvedbe mjuzikla pozitivne kritike.

Realizaciji projekta pomoglo je Federalno ministarstvo kulture, Fondacija za scenske umjetnosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja, kulture i sporta te Ministarstvo financija Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Otvorena izložba Jure Semrena „C'EST LA VIE - Godine J(j)ure *30“

KIC Tomislavgrad bogatim programom obilježava Svjetski dan glazbe

Ilko Barbarić predstavio svoju knjigu u Tomislavgradu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta