Stranačke aktivnosti     | 22.06.2019. 14:22 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Izjava predsjednika «Naše stranke» Peđe Kojovića da će ići u RS i Zapadnu Hercegovinu da traži «minimalni zajednički imenitelj» o dešavanjima u periodu 1992-1995. predstavlja uvredu za sve žrtve ratnih zločina.

Sama ideja da treba tražiti konsenzus kroz «minimalni zajednički imenitelj» o tome šta se dešavalo tokom 90-ih, nakon što je Haški tribunal u svojim opsežnim presudama detaljno pobrojao činjenice, grubi je udar na historijsku istinu o agresiji na BiH i genocidu.

Predsjednik političke stranke, koja je trenutno na vlasti u Kantonu Sarajevo, morao bi znati da se ne može pregovarati o istini i činjenicama utvrđenim u presudama međunarodnih sudova.

Ne može se pregovarati i politički trgovati smrću 11.541 ubijenog Sarajlije, niti 8.372 ubijenih u Srebrenici, niti bilo kojom tragedijom, ubistvom, silovanjen ili mučenjenjem u BiH, jer se na relativizitanju istine i izjednačavanje napadača i žrtava ne može graditi budućnost.

Pozivamo Kojovića da hitno povuče svoju sramotnu i besprizornu izjavu, i prestane sa ponižavanjem žrtava monstruoznih zločina. To je nedopustivo i ne može se opravdati ničim, posebno ne uzaludnim ciljevima «Naše stranke» da prikupi nešto glasova i na područjima gdje Bošnjaci nisu većina.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu