Najave     | 24.06.2019. 10:00 |

Prezentacija priručnika o zaštiti i spašavanju u osnovnim školama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Prezentacija priručnika "Smjernice za nastavnike za realizaciju programa iz oblasti zaštite i spašavanja u osnovnim školama - dopuna za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju" bit će upriličena sutra u Sarajevu.

Organizacija "Save the Children" radi već devet godina na razvijanju lokalnih kapaciteta u oblasti smanjena rizika od katastrofa u Bosni i Hercegovini, a u proteklom periodu su izradili pomenuti priručnik uz podršku Ministarstva sigurnosti BiH i angažman radne grupe stručnjaka iz oblasti inkluzije i obrazovanja djece sa poteškoćama u razvoju.

 Navode da taj dokument treba poslužiti kao alat za lakše planiranje i provođenje nastavnih sadržaja čiji je cilj omogućiti svakom djetetu korištenje mjera zaštite, te osposobiti ga za preventivno i sigurnosno djelovanje.

Smjernice su razvijene u okviru projekta "Izgradnja otpornosti na prirodne i druge nepogode u oblasti obrazovanja i lokalnim zajednicama" koji provodi "Save the Children". 

- Smjernice za nastavnike za realizaciju programa iz oblasti zaštite i spašavanja u osnovnim školama – dopuna za rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju" na bh. jezicima i engleskom jeziku moguće je preuzeti na linku https://nwb.savethechildren.net/resources/drr-&-cca/t-57 - saopćeno je iz "Save the Children".

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Predstavljen priručnik 'Istraživačko novinarstvo i izvještavanje o korupciji'

Tajvan izdaje prvi priručnik za preživljavanje u ratu usred kineske prijetnje

Sakupljanje ljekovitog bilja i šumskih plodova može postati dodatni izvor zarade

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana