Bosna i Hercegovina     | 25.06.2019. 12:14 |

Šiljegović primio u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović primio je danas u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a general-majora Martina Dorfera.  

Zahvaljujući se generalu Dorferu na doprinosu i pomoći Oružanim snagama BiH kroz projekte saradnje i zajedničkih obuka i vježbi, Šiljegović je istakao doprinos LOT timova EUFOR-a, posebno u saradnji sa lokalnim zajednicama.

General Dorfer zahvalio je parlamentarnom vojnom povjereniku BiH na dobroj saradnji, kao i na ukazanom povjerenju tokom mandata na poziciji komandanta EUFOR-a. Posebno je pohvalio dobru saradnju koju je parlamentarni vojni povjerenik BiH ostvario kako sa profesionalnim vojnim licima, komandama i jedinicama na terenu tako i sa Ministarstvom odbrane BiH, Generalnim inspektoratom Ministarstva odbrane i Zajedničkim štabom Oružanih snaga BiH.

General Dorfer poželio je parlamentarnom vojnom povjereniku BiH uspjeh u organizaciji 11. Svjetske konferencije ombudsmena za oružane snage, koja će biti održana u oktobru ove godine, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije