Bosna i Hercegovina     | 25.06.2019. 14:12 |

Uskoro početak izgradnje saobraćajnice na Šipu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) -Načelnik  općine Centar  Nedžad Ajnadžić  i direktor  Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić  potpisali su sporazum o realizaciji uređenja gradskog građevinskog zemljišta u obuhvatu RP Poslovna zona „Šip“, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Ovim projektom predviđena je izgradnja saobraćajnice koja će omogućiti pristup motornih vozila i pješaka do svih planiranih poslovnih objekata u okviru budućeg IT parka.

Saobraćajnica je duga 400 metara, a u okviru realizacije projekta predviđena je i izgradnja potpune komunalne infrastrukture (voda, kanalizacija, gas, električna energija, telekom i kablovska mreža, javna rasvjeta, hortikulturno uređenje...).

Procijenjena vrijednost radova je 2.696.760 od čega je Vlada KS obezbijedila 1.693.565, Općina Centar 1.003.194 KM, a implementator projekta je Zavod za izgradnju KS.

Na zemljištu uz novu saobraćajnicu, koje je u vlasništvu Zavoda za izgradnju KS i Općine Centar Sarajevo, planirana je izgradnja objekata ukupne površine više od 80 hiljada metara kvadratnih. Realizacijom projekta stvaraju se infrastrukturni uslovi za izgradnju najvećeg informaciono-tehnološkog parka koji se nalazi uz projektiranu trasu Prve transferzale.

Načelnik Ajnadžić i direktor Hulusić prilikom potpisivanja sporazuma istakli su da pored izgradnje Prve i Nulte transferzale ovaj zajednički projekt Vlade Kantona Sarajevo i Općine Centar predstavlja sljedeći prioritet, ne samo u razvoju općine Centar, nego i Kantona Sarajevo koji će u bliskoj budućnosti obezbijediti izgradnju poslovnih objekata uz zapošljavanje  stotina visokoobrazovanih mladih ljudi.

 

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana