Sport     | 25.06.2019. 13:31 |

Uspješno okončan Balkan soccer camp u Denveru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - U Denveru je  proteklog vikenda uspješno je okončan četverodnevni, sedmi po redu Balkan soccer camp. Organizator kampa bio  je US Soccer Education iz Denvera, čiji strucni tim, u saradnji sa predstavnikom Nogometnog saveza BiH Slavenom Musom, selektorom U-19  reprenzentacije Bosne i Hercegovine, "skenirao" potencijalne "Zmajeve" iz Amerike.

Više od 60 talentovanih dječaka vrijedno je treniralo u želji da se nađu u bilježnici selektora.

- Kada je u pitanju trenažni proces mogu reći da je sve napravljeno vrlo profesionalno i da su svi treneri odlično obavili svoj posao. Sigurno da ima razlika u načinu shvatanja nogometa u odnosu na BiH ali sam se uvjerio da i u SAD-u ima izuzetno talentiranih igrača. Vrlo je izvjesno da će neki od njih dobiti priliku, na kampovima reprezentacije, pokazati svoje kvalitete a detalje ćemo dogovoriti sa stručnim štabom USSE. Naša zajednica u SAD-u je vrlo velika i naša obaveza je da pratimo razvoj i napredak svakog talentiranog igrača koji bi u budućnosti mogao biti potencijalni reprezentativac. Smatram da su ovakvi kampovi od krucijalne važnosti za pronalaženje igrača te organizatorima želim da istraju u svojim naporima i nastave ovu lijepu priču kao i nastavak suradnje s našim krovnim savezom u BiH - izjavio je Musa.

Inače, stručni štab u Denveru činili su Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević i Omer Hadžić, saopćeno je iz BHDINFODESK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'