Sport     | 25.06.2019. 15:40 |

Cerić: Ponosna sam na rezultat i novu medalju koju sam donijela BiH

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Ponosna sam na uspjeh i osvajanje prve medalje za BiH na Evropskim igrama - kazala je Feni najbolja sportašica Bosne i Hercegovine, judašica Larisa Cerić, koja je  jučer osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

Evropske igre u Minsku su se ujedno vodile i kao Evropsko judo prvenstvo za 2019. godinu, što znači da je bh. takmičarki to ujedno bila četvrta medalja s evropskih prvenstava.

- Drago mi je što sam donijela novu medalju za BiH, a na uspjehu ponovo moram zahvaliti mom timu, treneru Branislavu Crnogorcu, Arijani Jahi i svim sparing partnerima s kojima sam se pripremala za takmičenje - kazala je Cerić u izjavi za Fenu. 

Cerić je u borbi za zlato izgubila od domaće takmičarke Maryne Slutskayje, a kako kaže, odlučivale su nijanse. 

- Finalna borba je mogla otići i u moju korist da sam protivnicu uspjela oboriti. Ipak u tome nisam uspjela, ona je imala veliki motiv pred domaćom publikom, ali u svakom slučaju zadovoljna sam srebrom - podvukla je Cerić. 

Na putu do srebrene medalje bh. predstavnica je savladala Srbijanku Milicu Žabić, Ukrajinku Galynu Tarasovu i Portugalku Rochele Nunes. 

Bh. reprezentativka dodaje da joj je ovaj turnir i osvojena medalja dao dodatnu snagu i motivaciju za nastavak sezone, tačnije za nadolazeće svjetsko prvenstvo na kojem će pokušati ponoviti dobar rezultat. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Korina Džidić iz Borse osvojila broncu na Europskom kupu Italije

Na EP u Montpellieru danas na borilište izlaze Larisa Cerić i Toni Miletić

Cerić nakon bronze u Bakuu : Nadam se da je sezona dobrih rezultata otvorena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo