Bosna i Hercegovina     | 25.06.2019. 16:45 |

U petak svečano otvaranje Trga gange i hajdučke družine

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 25. Lipnja (FENA) - Trg gange i hajdučke družine u Tomislavgradu, koji je izgrađen u okviru projekta Kulturna ruta bećarca i gange, bit će otvoren na prigodnoj svečanosti u petak, 28. lipnja, od 19 sati.

U okviru svečanosti, koju organiziraju Općina Tomislavgrad i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad, predviđen je bogat kulturno-zabavni program - Šesta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, kao i sajam domaćih proizvoda "Korpa Tomislavgrada" i "Pleternička korpa".

Domaćinima priredbe, Hajdučkoj družini Mijata Tomića na svečanosti će se pridružiti i druge povijesne postrojbe iz Hrvatske i BiH: Gradska Straža iz Bakra, Trenkovi panduri iz Požege, Keglevićeva straža Kostel iz Pregrade, Turopoljski banderij iz Velike Gorice, Karlovačka građanska garda, Kliški uskoci, Bjelovarski graničari – Husari 1756, Zrinska garda iz Čakovca, Gospićka garda Vukovi, članovi udruga Kupreški kosci te Vitezovi hercega Stjepana Kosače iz Stoca.

U izgradnju i uređenje Trga gange i hajdučke družine investirano je 615.000 eura, od čega je 85 posto sredstva Europske unije koja su došla kroz program Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020.

Ostatak novca osigurala je Općina Tomislavgrad.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu