Magazin     | 25.06.2019. 20:48 |

Hrvatska zastava pod morem za Guinnessovu knjigu rekorda

FENA Saopćenje

VODICE, 25. lipnja (FENA) - Ronitelji Sportsko-ekološke udruge Hercegovina (SEUH) iz Mostara i Ekološko-roniteljskog kluba Timun iz Gradca oborili su u utorak Guinnessov rekord u disciplini "najveća zastava razmotana pod vodom".

Zastava Republike Hrvatske prvo je razvijena na plaži, te izmjerena od strane certificiranog geodeta koji je potvrdio da ima planirane dimenzije od 20x10 metara odnosno 200 metara četvornih, nakon čega je složena u transportnu vreću.

Ronioci su je potom unijeli u more i na predviđenoj lokaciji, na dubini od oko pet metara uspjeli razviti, a zatim i složiti u transportnu vreću pod vodom i tako iznijeti na kopno. Cjelokupnu aktivnost obavilo je 20 dobro koordiniranih ronilaca, priopćeno je iz SEUH-a.

Čitav događaj registriran je zemaljskom i podvodnom kamerom, te kamerom pričvršćenom na dron, a zastava niti u jednom trenutku nije isplivala na površinu, čime su ispunjeni Guinnessovi kriteriji.

Ova aktivnost održana je u čast Dana državnosti Republike Hrvatske, ali i u cilju promocije ronjenja kao sporta te turizma na Jadranu.

Dosadašnji rekord držala je zastava veličine od oko 160 metara četvornih, a SEUH i Timun i dalje će nastaviti promociju ronjenja i ekologije kroz slične aktivnosti, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pad bogatstva Elona Muska oborio svjetski rekord

Hrvatski kuharski dvojac planira postaviti rekord u timskom kuhanju

Natjecanje u razbijanju uskrsnih pisanica pod vodom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana