Servisne informacije     | 26.06.2019. 07:26 |

BIHAMK - Magla mjestimično u kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. juna (FENA) - Magla u jutarnjim satima mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila iznad sedam tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera.

U toku su i radovi na rekonstrukciji raskršća u Vitezu na magistralnom putu M-5. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćavaju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom