Bosna i Hercegovina     | 26.06.2019. 11:03 |

Općina Novi Grad Sarajevo: Javni poziv za izbor najuređenijeg balkona i vrta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. juna (FENA) – Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je Javni poziv za izbor hortikulturno najuređenijeg balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu, s ciljem očuvanja životne sredine, poticaja hortikulturnog uređenja životnog prostora i stvaranja ambijenta ugodnog za življenje njenih stanovnika.

Za najuređeniji ulaz u stambenu zgradu, dvorište i balkon Općina je i ove godine osigurala novčane nagrade i to u kategoriji najljepšeg ulaza u stambenu zgradu, za prvo mjesto 500 KM, drugo 400 KM i treće 300 KM.

Vlasnik najuređenijeg dvorišta bit će nagrađen sa 400 KM, dok će druga nagrada iznositi 300 KM, a treća 200 KM. Za najljepši balkon prva nagrada iznosi 300 KM, druga 200 KM, a treća 100 KM.

U proteklom periodu Općina Novi Grad Sarajevo je u saradnji sa Federalnim zavodom za poljoprivredu i Poljoprivredno - prehrambenim fakultetom Univerziteta u Sarajevu organizirala edukacije i praktične radionice o hortikulturnom uređenju balkona, dvorišta i ulaza u stambene zgrade u cilju poticaja stanovništva da hortikulturno uređuju svoje balkone i zelene površine. 

Javni poziv je otvoren do 3. jula, a mogu se prijaviti građani koji imaju hortikulturno uređene balkone ili dvorišta i predstavnici etažnih vlasnika ulaza u stambenu zgradu. Prijavni obrasci mogu se preuzeti na web stranici i info pultu Općine, a dodatne informacije mogu se dobiti putem telefonskog broja 033 291-253 ili email poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba, saopćeno je iz Press službe Općine. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Delić: Krajem februara javni poziv da se osobe sa invaliditetom zaposle na slobodnom tržištu rada

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom