Bosna i Hercegovina     | 26.06.2019. 14:04 |

Na Igmanu završen trodnevni 'Kamp bez interneta'

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 26. juna (FENA) – Kantonalna javna ustanova (KJU) Porodično savjetovalište Sarajevo organizirala je danas kamp za mlade na Igmanu pod nazivom „Kamp bez interneta“.

Delegirani od pedagoga sarajevskih srednjih škola i uz saglasnost roditelja 16 učenika je sa voditeljem kampa Tarikom Smailbegovićem na planinarskom domu „Čavle“ uživalo tri dana u prirodnim ljepotama Igmana.

Intencija Porodičnog savjetovališta je da nauče mlade kako da organizuju svoje slobodno vrijeme bez interneta.

- Željeli smo da ono što rade na internetu (igra, zabava, učenje) da im ponudimo u realnom svijetu kroz radionice, igre, vježbe, druženje. Predstavljen im je različit set socijalnih vještina koje im mogu pomoći kako da se odupru ovisnostima kojima su svakodnevno izloženi – kazao je Smailbegović Feni.

Mladi su imali priliku da nauče vještine komunikacija, kako se oduprijeti pritisku vršnjaka, kako riješavati konflikte, ali i tehnike organiziranja slobodnog vremena, te su im na kraju dodijeljeni i certifikati.

Uposlenici KJU Porodično savjetovalište očekuju da će stečena znanja primijeniti u svojim porodicama i da će, kako je Smailbegović kazao, vrijeme provoditi zajedno u okviru porodice, a ne na društvenim mrežama koje su dostupne putem interneta. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Gaza: U izraelskim napadima na izbjeglički kamp Nuseirat ubijeno osam Palestinaca

Ljetni kamp 'Zelenkapica' na Blidinju okupio djecu iz cijelog svijeta

Poziv za sudjelovanje na ljetnom inkluzivnom kampu SINOPS 2023.

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel