Bosna i Hercegovina     | 26.06.2019. 14:56 |

Arnaut: Predložio sam formiranje istražne komisije za pitanje VSTV-a (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 26. juna (FENA) - Nakon što se snimak pojavio u javnosti bilo je odmah jasno da pitanje treba detaljno istražiti, a državni parlament primarno je tijelo koje to treba uraditi jer ima mehanizme na svom raspolaganju, a to je institut istražne komisije - kazao je poslanik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut.

Arnaut je uputio prijedlog da se formira istražna komisija koja će detaljno istražiti stanje u VSTV-u, pogotovo njegova sposobnost da se nosi s izazovima koje BiH ima na putu ka Evropskoj uniji.

- Prijedlog zaključka o formiranju istražne komisije postavljen je na način da niti jedna stranka ili klub ne može blokirati formiranje komisije jer Dom određuje sastav i broj članova, a moj prijedlog je da to bude najmanje pet, a najviše devet. Stranke koje žele nekoga predložiti u komisiju će imati sedam dana da to urade. U svakom slučaju parlament ima odgovornost da istraži stanje u koje se VSTV doveo - izjavio je Arnaut.

Dodaje da bi ovaj Dom prvi put u historiji formirao istražnu komisiju, a to je nešto što ne može ostati samo na deklatornom zaključku.

Pogledajte http://fena.ba/video/3113

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1pfWLxkT0ss4p-jzXb76tDdJs02fgVm2e?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Dodik: U Ustavu RS piše da ima visoko i sudsko tužilačko vijeće, to ćemo učiniti

VSTV neće razmatrati niti se oglašavati o zaključcima NSRS u vezi sa pravosuđem

VSTV - Podrška profesionalnom radu kantonalnog suda i tužilaštva u Zenici

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!