Kultura     | 26.06.2019. 20:24 |

Koncertom Musica aeterna u Busovači obilježen Svjetski dan glazbe

FENA Saopćenje

BUSOVAČA, 26. juna (FENA) - U crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači održan je koncert Musica aeterna na kojem su nastupili akademski glazbenici iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekt okupio je dvadesetak akademskih glazbenika, počevši od uspješnih busovačkih glazbenika, a koncertom je ujedno obilježen Svjetski dan glazbe te 25. obljetnica postojanja OGŠ Jakov Gotovac u Busovači.

Ispred župnog ureda župe sv. Ante Padovanskog prisutne je pozdravio fra Josip Mihael Matijanić, koji je istaknuo da je organizacija ovakvog jednog koncerta bila veliki izazov.

"Živimo u vremenu u kojemu se sve, pa i umjetnost gleda kroz kategoriju isplativosti, dok kategorija vrijednosti sve više pada u sjenu. Umjetnost se ne isplati, ali je ona vrijedna, krucijalno vrijedna za ljudski duh i čovječanstvo uopće. Neka nas svaki večerašnji ton obgrli kako bismo u zagrljaju umjetnosti kao jedno, uživali u vječnoj glazbi, u vječnoj vrijednosti ljudskog duha", poručio je fra Josip.

Organizator koncerta profesorica Davorka Dujmušić zahvalila je svim sudionicima te istaknula: "Sretna sam što su nas zvuci vječne glazbe večeras spojili u prelijepom ambijentu naše crkve sv. Ante. Mislim da je večeras bio praznik i muzike i ljepote i umjetnosti."

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HKD Napredak podružnica Busovača izabrala novo vodstvo

U prometnoj nesreći u Busovači smrtno stradao 47-godišnjak

Busovača: U subotu smotra folklora 'Srce Središnje Bosne 2023.'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana