Bosna i Hercegovina     | 27.06.2019. 11:05 |

Vlada FBiH - Na dnevnom redu Nacrt odluke o izmjenama i dopunama budžeta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - S ciljem stvaranja finansijskog okvira za provedbu Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica, Vlada Federacije BiH će danas na sjednici koja je počela, razmatrati Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Budžeta FBiH za 2019. godinu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o njegovom izvršavanju.

Federalna vlada će se izjasniti o više zakonskih projekata. Riječ je o prednacrtima Zakona o poticanju razvoja male privrede u FBiH, Zakona o zaštiti zraka i Zakona o izmjenama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH, čiji je cilj produženje roka do kojeg ovi postupci moraju biti okončani.

Pred članovima Vlade su i informacije o poravnanjima između entiteta pri raspodjeli indirektnih poreza s Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje za period 2005. - 2018. godina, te o provedbi Uredbe o poticanju zapošljavanja za 2018. godinu.

Za sjednicu je kandidirano više odluka i rješenja iz oblasti kadrovske politike, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo