Svijet     | 27.06.2019. 11:58 |

Angela Merkel po drugi put u ovom mjesecu vidno drhtala

FENA Internet

BERLIN, 27. juna (FENA) - Njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak je ponovo počela primjetno da drhti dok se sastala s predsjednikom države Frank-Walterom Steinmeierom, u drugom takvom iskazivanju slabosti u dvije sedmice, ali je njen portparol izjavio da se ona osjeća dobro.

Merkel (64), prisustvovala je oproštajnoj ceremoniji za ministricu pravde Katarinu Barley, koj preuzima poslaničko mjesto u Evropskom prlamentu. Portparol je izjavio da će Merkel kasnije prisustvovati ceremoniji polaganja zakletve novog ministra pravde.  

Merkel je vidno drhtala i 18. juna kada se sastala s novim ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u Berlinu, ali je kasnije kazala da se osjećala bolje nakon što je popila izvjesnu količinu vode. Berlin je trenutno zahvaćen toplotnim valom.

Upitan da li će kancelarka prisustvovati samitu G20 ovog vikenda u Japanu, portparol je izjavio: "Sve se dešava kako je planirano. Kancelarka se osjeća dobro".

Merkel je izgledala uobičajeno kada je odgovarala na pitanja poslanika tokom jednosatne sjednice parlamenta u srijedu, kratko nakon što je održala govor u univerzitetu Humboldt u Berlinu.

Kancelerka se suočava s opterećujućim dnevnim redom u predstojećim danima. Ona će u popodnevnim satim otputovati u Japan na samit G20 prije nego što krene u Bruxelles na samit EU u nedjelju na kome će igrati ključnu ulogu u pokušajima da se postigne dogovor oko vodećih pozicija u bloku u narednih pet godina, prenosi Reuters.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Papa Franjo još pati od prehlade, ograničio govore u javnosti

Papa Franjo otkazao sve termine u ponedjeljak, Vatikan tvrdi se 'potpuno oporavlja'

BH naučnici i ljekari kroz online platformu donose savjete i edukativne sadržaje posvećene zdravlju

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!