Stranačke aktivnosti     | 27.06.2019. 13:52 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Kao majka, kao univerzitetski profesor i narodni poslanik, osjećam moralnu obavezu da stanem na čelo skupa i za sve nas tražim normalan i dostojanstven život. Kao poslanici, ali i kao ljudi i odgovorni građani na skupu ćemo zahtijevati samo ono što nam po Ustavu i pripada. Žalosno je i sramotno što u 21. vijeku u srcu Evrope tražimo da se poštuju samo osnovna ljudska prava.“, rekla je narodni poslanik Jelena Trivić, uoči prvog mirnog okuppljanja građana koje će biti održano večeras od sa početkom okupljanja 19 časova u parku „Mladen Stojanović“.

„Našoj borbi za neće pomoći sviđanje na fejsbuku, gledanje uživo ili komentari podrške. Trebamo stati u park kao jedno i jasno reći – hoćemo Trg koji je i naš, hoćemo policiju koja nas štiti, koje se ne plašimo, koja je narodna, sa narodom i uz narod. Hoćemo dostojanstven i normalan život. Zato dođi, jer s tobom nas je više!”, rekao je najmlađi poslanik u NSRS Draško Stanivuković, otkrivši da će se mirno okupljanje građana biti održavano pod nazivom „Sa tobom nas je više“.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović istakao je da se mora razbiti strah naroda od države i vlasti: „Institucije su zarobljene, ne funkcionišu, a sistem takav da nas od djetinjstva uče da ćutimo, saginjemo glavu, jer kažu može i gore. Mi kažemo da može i mnogo, mnogo bolje i to ćemo pokazati“, kazao je Vukanović koji je pozvao građane da se pridruže skupu i dostojanstvenoj borbi za bolje sutra.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta