Ekonomija     | 27.06.2019. 15:09 |

Kanton Sarajevo ponudio finansiranje projekta XII transverzale

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Nastavak izgradnje XII transferzale od Stupske petlje do granice entiteta, te izgradnja gradske brze ceste bio je povod današnje posjete ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete i direktora Direkcije za puteve KS Selmira Kovača Javnom preduzeću Ceste Federacije BiH u čijoj je nadležnosti izgradnja ovih saobraćajnica.

U razgovoru sa direktorom i izvršnim direktorom za tehničke poslove JP Ceste Federacije Ljubom Pravdićem i Dedom Pjanićem, ministar Šteta je iskazao spremnost Kantona da finansira i stavi na raspolaganje sve resurse u cilju intenziviranja nastavka izgradnje XII transverzale.

- Zbog važnosti ove saobraćajnice ali i odgovornosti prema građanima, Kanton Sarajevo se ponudio Cestama Federacije u finansiranju ovoga projekta - izjavio je ministar Šteta.

Kako je dogovoreno, u narednih 30 dana izvršit će se revidiranje postojeće dokumentacije i početi sa izradom elaborata eksproprijacije nakon čega će se dogovoriti budući koraci, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo kulture i sporta planiralo izdvajanja od 12 miliona za kulturu i sport

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Objavljen poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih i istraživačko razvojnih projekata u KS

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!