Bosna i Hercegovina     | 27.06.2019. 15:14 |

U Goraždu u toku izgradnja stambeno-poslovnih objekata

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 27.juna(FENA) - U Goraždu su počeli radovi na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Lamela H-4", a riječ o još jednom objektu ove vrste u nizu, u užem centru grada.

Nosilac projekta je ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde čiji ministar Bojan Krunić naglašava da je projektom obuhvaćena izgradnja ukupno 51 stambene jedinice, u dva objekta.

Po njegovim riječima, javni poziv za prodaju stanova je zatvoren, a GPD „Drina“, kao izvođač radova je u procesu zaključivanja predugovora sa krajnjim kupcima.

- Do sada su izvedeni grubi građevinski radovi na Lameli H-3. Odrađeni su svi vanjski radovi osim fasade i stolarije, uključujući i završnu kosu ploču. Trenutno je u toku zidanje pregradbenih zidova termo-blokovima, završena je izgradnja 5. i započeta izgradnja 6. etaže. Završena je hidroizolacija i elektroinstalacije jake i slabe struje te je struja razvedena do 2. sprata - kazao je ministar Krunić.

Podsjetio da je projekat inicirala Vlada BPK Goražde koja je putem resornog ministarstva izdvojila sredstva za njegovo sufinansiranje.

- Ministarstvo za urbanizam, odnosno Vlada BPK sufinansira izgradnju po kvadratu, znači, za Lamelu H-3 je izdvojeno 300.000 dok je za Lamelu H-4 izdvojeno 270.000 KM. Cilj ovog projekta, kao i ranije izgradnje objekata Lamela H-1 i Lamela H-2, je da se omogući nabavka stanova po povoljnim uslovima, tako da je ovom izgradnjom omogućeno da cijena kvadratnog metra stambenog prostora u Lameli H-3 bude 1.025 KM, dok će cijena stambenog prostora po kvadratu u Lameli H-4 iznositi 1.049 KM - pojasnio je Krunić.

Dodao je da će radovi na dovršetku Lamele H-3 teći paralelno sa izgradnjom Lamele H-4, te ocijenio da bi tehnički prijem ovih stambeno-poslovnih  objekata, ukoliko radovi budu tekli planiranom dinamikom, mogao biti obavljen već u maju 2020. godine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH 2.630 KM po kvadratu

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana