Sport     | 27.06.2019. 16:19 |

Bosna i Hercegovina u oktobru organizuje prestižni Taekwondo turnir G1

FENA Saopćenje

ZENICA, 27. juna (FENA) - Bosna i Hercegovina će u oktobru biti domaćin prestižnog Taekwondo turnira G1 koji će biti održan u Zenici.

Tim povodom potpisan je Memorandum o saradnji Taekwondo saveza BiH, Grada Zenica i JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica. 

- Zahvalni smo Zenici i gospodi Taliću, Uzunoviću i Skopljaku na uvijek dobrom domaćinstvu. Mene posebna sjećanja vežu za Zenicu jer to je grad gdje sam rođen. Taekwondo savez u posljednje vrijeme pravi dobre rezultate, a pravi pokazatelj toga je i domaćinstvo G1 turnira - istakao je predsjednik Taekwondo saveza FBiH Samir Šarić.

Domaćini su obećali kako će učiniti sve da još jednom pokažu kako je Zenica grad sporta. 

- Ovakvi događaji su Liga prvaka Taekwondo sporta. Sretni smo što ćemo imati priliku da budemo dio ove priče, a svaki sportista sa nestrpljenjem čeka ovakvo takmičenje - rekao je Emir Skopljak iz Taekwondo kluba Zenica.

Taekwondo G1 turnir ima obilježje jednog od posljednjih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Organizatori očekuju više od 800 takmičara u konkurencijama seniora, juniora i kadeta. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Pet medalja za takmičare taekwondo kluba Victory na Državnom prvenstvu BiH

Ada Avdagić osvojila srebro na G1 turniru u Sofiji

Okerić ugostio uspješne bh. teakwondo reprezentativce

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo