Bosna i Hercegovina     | 27.06.2019. 16:41 |

Međureligijsko vijeće zaprimilo prijave za napad na imovinu Islamske zajednice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Međureligijsko vijeće u BiH zaprimilo je dvije prijave za napad na imovinu Islamske zajednice. 

Medžlis IZ Zvornik obavijestio je Vijeće da su u noći 7/8. juni na gradskom mezarju Kazanbašća u Zvorniku porušena četiri nišana-nadgrobna spomenika, o čemu je obavještena Policijska uprava u Zvorniku.

Medžlis IZ Bijeljina je obavijestio da su u dva navrata lijepljeni leci uvredljivog sadržaja sa natpisom "nož, žica, Srebrenica" kao i letak sa srpskom trobojkom, mapom Kosova i natpisom "Otadžbina je ovo Srbina", kao i letak s likom Draže Mihajlovića i natpisom "Naši preci padoše davno, ime ti Srbijo postade slavno". O tome je obavještena Policijska uprava Bijeljina, saopćeno je iz Međureligijskog vijeća u BiH.

Vijeće ponovo apeluje na institucije države da zaštite vjerske objekte koji su u posljednje vrijeme opet na udaru, nakon dužeg perioda relativno smanjenog broja incidenata i poziva druge društvene faktore da osude ove incidente ali i sve druge u svojim lokalnim zajednicama.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Muškarac upucan u tržnom centru u Sydneyu nakon što je više ljudi izbodeno nožem

Šest mrtvih u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku

Izrael izveo nove napade na Rafah, uprkos pozivima na prekid vatre

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije