Servisne informacije     | 28.06.2019. 07:48 |

BIHAMK - Kolovozi jutros vlažni, vozači oprez

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Kolovoz je jutros na pojedinim dionicama mokar ili vlažan, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozorava se na putevima koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila iznad sedam tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera.

Na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez, u toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice i od 08 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se  magistralni putevi: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na regionalnom putu R-467 Zavidovići- Ribnica u naselju Stavići, danas od 10.00 do 12.00 sati najavljena je obustava saobraćaja, zbog sanacionih radova.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!