Bosna i Hercegovina     | 28.06.2019. 15:18 |

Predsjedništvo HNS-a o ključnim točkama zajedničkog rada

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. lipnja (FENA) - Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH na sjednici održanoj u petak u Mostaru razgovaralo je o ključnim točkama zajedničkog rada stranaka HNS-a, aktualnoj političkoj situaciji i sigurnosnim problemima sa svih mogućih aspekata.

Predsjedništvo HNS-a posebno se osvrnulo na migrantsku krizu, ilegalne migracije i organizirani kriminal te, kako je rečeno, nesposobnost institucija da se to zaustavi. Dotaknulo su i problema u sigurnosnom sektoru i policijskoj administraciji, a potvrđeni su i raniji stavovi HNS-a o stvaranju rezervnih sastava policije.

Na sjenici je također bio riječi i o funkcioniranju Glavnog vijeća HNS-a te je dogovoreno da se u skorije vrijeme održi zajednička sjednica Predsjedništva i Glavnog vijeća Sabora na temu "Kuda ide BiH i pozicija Hrvatskog naroda u BiH", s posebnim osvrtom na neuspostavljanje vlasti te političke i sigurnosne probleme.

Što se tiče aktualne političke situacije, Predsjedništvo HNS-a je složno kako se ono ogleda u nefunkcioniranju vlasti na svakoj razini u zakonodavnom i izvršnom smislu nakon Općih izbora.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je također, pokazujući snagu HNS-a, potvrdilo raniji stav da zajedno nastupa kao i do sada kako bi nastavili djelovati kao stabilan politički partner u ovakvim političkim uvjetima u BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'