Kultura     | 01.07.2019. 11:57 |

Otvoren poziv mladim umjetnicima za 'Ljetne pop-up galerije'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. srpnja (FENA) - Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar raspisala je otvoreni poziv za mlade umjetnike svih profila od 13 do 30 godina s područja BiH da prijave svoja umjetnička djela inspirirana kulturnim nasljeđem Bosne i Hercegovine u svrhu njihova predstavljanja na "Ljetnim pop-up galerijama" koje će se održati od 1. do 8. rujna u Mostaru.

"Ljetne pop-up galerije" potiču gledatelja na interakciju s umjetničkim djelom i imaju namjeru potaknuti razgovor i raspravu o relevantnim društvenim pitanjima, a zamišljene su kao manje formalni javni umjetnički prikaz koji daje novu svrhu poznatim javnim prostorima, doprinoseći tako novom urbanom identitetu grada, priopćili su organizatori.

Također, u utorak, 3. rujna, bit će organiziran i pop-up market koji će biti izložbeno-prodajnog karaktera, a na kojemu će svi oni koji zadovolje propozicije poziva i čija su umjetnička djela izložbenog karaktera imati priliku svoje umjetnine promovirati široj javnosti te ih i prodati.

Ovaj događaj bit će organiziran u devet zajednica s područja šest zemalja Europske unije i Zapadnog Balkana u periodu od srpnja do rujna, i to u Mostaru u suradnji sa Street Arts Festivalom, Prijedoru, Zavidovićima, Subotici, Knjaževcu, Nikšiću, Sisku, Heraklionu i Vlori.

Rok za prijave je ponedjeljak, 15. srpnja, a poziv je otvoren za umjetnike svih profila, kao i za sve forme umjetnosti, te se mogu prijaviti umjetnici pojedinci, kao i grupe umjetnika pod vodstvom vođe tima.

"Ljetne pop-up galerije" jedne su od aktivnosti EU projekta CLINK, čiji je partner lider LDA Mostar, a koji je sufinanciran kroz program Europa za građane, priopćeno je iz LDA Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

Welcome to Electionville: Švedska edukativna igra koja podučava mlade o demokraciji

Finale natjecanja u kojem mladi iz Mostara kroz igru usvajaju demokratske vrijednosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu