Kultura     | 01.07.2019. 13:06 |

'Trg ratnika' zatvara sezonu Narodnog pozorišta Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. srpnja (FENA) - Nagrađivana predstava Nicka Wooda "Trg ratnika", u režiji Dine Mustafića, bit će izvedena u okviru manifestacije "Mostarsko ljeto 2019" u petak, 5. srpnja, u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) s početkom u 20 sati.

Predstava "Trg ratnika", kojom će mostarska teatarska kuća zatvoriti iznimno uspješnu sezonu, intimna je drama o ratnom stradanju ispričana kroz vizuru dvoje djece, ujedno i naratora koje igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.

"U ovoj drami Nick Wood nam umjesto 'skice rata' nudi nevjerojatno precizan portret žrtava i tjera nas da ismijemo svoje osobno (ne)znanje i da iznova provjerimo onu definiciju 'rat je sukob dvije ili više zaraćenih strana'. Woodovi likovi su djeca i u tu naivnu definiciju nikako se ne uklapaju. Oni su žrtve, a njihovo stradanje je 'proces', a ne tek nesretan i prolazan trenutak", navodi se u priopćenju Narodnog pozorišta Mostar.

Glumica Belma Lizde Kurt kazala je kako Trg ratnika nije potrebna u ovom trenutku samo zbog aktualne izbjegličke krize, već i zbog globalne krize ljudskosti u koju smo, kako kaže, zapeli.

Drugi glumac u "Trgu ratnika" Mario Drmać istaknuo je važnost predstave jer ona, po njegovim riječima, vraća vjeru u profesionalnu kazališnu etiku koja glumcu omogućuje da se izrazi u minimalističkoj kazališnoj okolini.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Bogat travanjski program u HNK Mostar

Premijera predstave 'Stepski vuk' HNK-a Mostar u četvrtak u Mostaru

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'